De verschillen tussen de iPhone 8 en iPhone x

Geplaatst op 14-12-2022

Categorie: Electronica

Apple is een toonaangevend bedrijf als het gaat om het op de markt brengen van innovatieve producten. De iPhone-serie is een van deze producten en het is een van de meest populaire series smartphones. De iPhone 8 en iPhone 8x zijn de twee nieuwste modellen in de serie en verschillen qua ontwerp en functionaliteit. In deze review worden de verschillen tussen deze twee modellen uitgelegd en wordt besproken waarom sommige consumenten de voorkeur geven aan het ene boven het andere.

 De iPhone 8 verschilt op een aantal manieren van de iPhone X. Zo heeft hij een glazen achterkant in vergelijking met aluminium op de iPhone X. Het barsten van de achterkant kan vervelend zijn, en daarnaast ook schadelijk voor je toestel. Mocht deze gebarsten zijn, laat deze dan repareren. Bovendien heeft het frontdisplay van de iPhone 8 ook een glazen achterkant, in tegenstelling tot het OLED-display van de iPhone X. Hierdoor hebben gebruikers verschillende opties bij het kiezen van het model dat ze willen. Degenen die waarde hechten aan esthetiek, geven misschien de voorkeur aan de iPhone 8x vanwege de aluminium achterkant en de compactere vormfactor. Ondertussen kunnen degenen die waarde hechten aan duurzaamheid kiezen voor de iPhone 8, omdat het glazen paneel een betere duurzaamheid zou moeten bieden in vergelijking met staal.

Bij het vergelijken van specificaties tussen de twee modellen zijn er verschillende verschillen die opvallen. De iPhone 8 heeft een 4,7-inch scherm terwijl de iPhone X een 5-inch scherm heeft met een grotere pixeldichtheid. Ook de beschikbare opslagcapaciteit is per model verschillend; er zijn drie modellen opslagcapaciteit voor de iPhone 8 en acht modellen voor de iPhone X. Bij het kiezen tussen deze modellen is het belangrijk om te overwegen welke functies voor jou het belangrijkst zijn. Als je meer waarde hecht aan beeld dan aan opslagruimte, is een iPhone X wellicht het beste voor jou, omdat deze een grotere schermgrootte en hogere pixeldichtheid heeft. Een ander belangrijk verschil tussen deze twee modellen is de prijs. De basisprijs voor een ontgrendelde versie van de iPhone 8 is $ 649, terwijl een vergelijkbaar model voor de iPhone X $ 999 kost. Dit prijsverschil lijkt misschien aanzienlijk, maar dat is het eigenlijk niet als we kijken naar de extra functies die bij elk model worden geleverd. Enkele belangrijke kenmerken die elk model onderscheiden, zijn camera's met twee lenzen, waterdichtheid en draadloze oplaadmogelijkheden. Hoewel het bezitten van een iPhone-model extra voordelen heeft in vergelijking met een Android-telefoon, valt niet te ontkennen dat prijs een factor is die uw beslissingsproces zou moeten beïnvloeden.

Bij het kiezen van welk model u wilt kopen, is een andere factor die uw beslissing zou moeten beïnvloeden functionaliteit geïntroduceerd bij elk model. Een functie exclusief voor de iPhone X is gezichtsherkenning; met deze functie kunnen gebruikers hun telefoon ontgrendelen door ernaar te kijken zonder eerst een vingerafdruk of wachtwoord te hoeven bevestigen. Andere functies exclusief voor dit model zijn onder meer een edge-to-edge scherm, draadloze oplaadmogelijkheden en een inductief oplaadsysteem in plaats van een traditioneel plug-in systeem. Hoewel deze functies in theorie geweldig zijn, is er geen duidelijk bewijs dat hun praktische gebruik ondersteunt, afgezien van de nieuwigheidswaarde.

 Op basis van deze factoren lijkt het erop dat de meeste consumenten de iPhone 8x verkiezen boven de iPhone 8 bij het vergelijken van vergelijkbare modellen in Apple's rij. Het frontdisplay is aantrekkelijker bij gebruik van zowel glas als een aluminium achterkant in vergelijking met glas op alle andere modellen. Consumenten die meer opslagruimte op prijs stellen, zullen ook de voorkeur geven aan de versies met een grotere capaciteit van dit model in vergelijking met andere varianten in Apple's line-up. Degenen die willen dat hun telefoon er uniek uitziet, zullen waarschijnlijk blij zijn met hun aankoop als ze eenmaal gewend zijn aan alle nieuwe functies die hun nieuwe telefoon hen biedt!